2023 förändras belysning för alltid

Skrivet 2022-08-24

Snart kommer en av de största förändringarna vi har sett i belysningsbranschen.  

EU:s nya RoHS-direktiv siktar på att minimera farliga ämnen i belysningsprodukterna på marknaden, ett steg på vägen mot en grönare framtid. I februari 2023 kommer ett förbud mot import och tillverkning av kompaktlysrör och T5 cirkellysrör. I slutet av augusti förbjuds även T8- och T5-lysrör.

Det innebär en rejäl omställning – inte bara inom det vi köper, utan hur vi tänker kring belysning. Fokus ska vara på att välja hållbara lösningar som kan minimera vår miljöpåverkan. Det markerar slutet av en era – den konventionella fluorescerande ljuskällan, och introduktion av ny era dominerad av LED-belysning.

Du kan redan idag förbereda dig inför omställningen genom att utvärdera belysningen i din anläggning eller ditt nästa projekt. Är det inte dags att äntligen byta till nya LED-armaturer? Kanske fundera över ett uppkopplad system? Att byta ut konventionella lysrör till LED-alternativ kan erbjuda stora besparingar i energi och pengar. Kontakta oss för en kostnadsfri energianalys och belysningsinventering av din belysningsanläggning.